Waldorf Community Europe - Asia - USA 

                     2013  -  2031

                     Euritmie-st-Petersburg
      The Waldorf World Wide ECOSYSTEM

Click here to edit subtitle


https://www.lombardodier.com/rethinksustainability  


Green Building Investments Worldwide within The Waldorf Community

Bali Indonesia  Heart of School,  Waldorf Community Green School Bali, Indonesia   https://www.greenschool.org/

 

De natuur heeft bij ‘gezond bouwen’ een belangrijke bindende en helende functie.  Door vanuit de eenheid met de natuur, met elkaar, de gezonde woonomgeving creëren, wordt het gebouwde voorzien van een ‘ziel’ 

https://vanlaarhovencombinatie.nl/visie/

ORTA Nova Architectuur - organische vormgeving & gezond ...

http://www.ortanova.nl

organische vormgeving; • gezond bouwen; • bouwen met mensen; • beeldvormende werkmethode; • levensbevorderende kwaliteiten

 

https://www.finnhouse.nl

Finnhouse ontwerpt, levert en bouwt houten villa's op maat. Unieke vakwerkarchitectuur met een gezond leefklimaat.

Wij bieden een platform aan merken en makers van Nederlandse designproducten. Ontworpen en gemaakt met respect voor de natuur, in een sociale werkplaats door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze producten zijn dus duurzaam of sociaal geproduceerd of allebei!

https://studioperspective.nl/


 

Duurzame meubels en keukens van 100% Inlands hout, waarvan het ontwerp volledig aansluit op jouw wensen. Wij zijn het enige Nederlandse bedrijf dat het hele proces van boom tot meubel compleet in eigen hand heeft. Om te garanderen dat we de mooiste meubels maken, zoeken we zelf de beste stammen uit. We kunnen je dus vertellen uit welk bos het hout van jouw meubel of keuken afkomstig is.

Houtwerk Hattem - Handgemaakte Duurzame Keukens en Meubels    


 https://duurzaamhuisbouwen.nl/       Wel eens gedacht aan duurzaam wonen?

Een energiezuiniger huis! Nieuw bouwen of verbouwen? Of denk je aan zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie? Daarmee kun je flink besparen, help je het milieu en woon je prettiger.

 

Bij de Tiny House Store vind je alles wat je nodig hebt om een jouw droomhuis waar te maken: complete Tiny Houses, complete off-grid installaties, zelfbouwpaketten voor Tiny Houses, ecologische bouwmaterialen...

Marecollege | Vrije middelbare school in Leiden  The Netherlands

Marecollege Leiden   

24H-architecture is geselecteerd om een nieuw ontwerp voor het Marecollege te maken. Het ontwerp bestaat uit het hergebruik en renovatie van een bestaand schoolgebouw met een nieuw te bouwen uitbreiding.

Het bestaande school gebouw bestaat uit 2 bakstenen vleugels met hoge ruimtes, grote ramen en zuinige materialisering. Om het Marecollege van een eigen identiteit te voorzien, is de uitbreiding aangegrepen om een nieuw hart te maken voor de school. Op de elleboog van het bestaande gebouw, worden alle bewegende en verbindende functies gelokaliseerd om tot een levend hart te komen. Er wordt een lemniscaat vormige ruimte toegevoegd waarin entree, hal, centraal trappenhuis, Aula en kantine een plaats zullen vinden. De organische vormen van de lemniscaat bieden ruimte aan de aula en kantine, langs de dynamische contouren van de lemniscaat zijn de entree en de hoofdtrappen geplaatst.

De bestaande metselwerk gevels worden voorzien van een scherm met wingerd als begroeiing, dat gedurende de seizoenen verandert van kleur. De nieuwe gevels aan het schoolplein, krijgen een houten lauro gamela gevel met een organische skelet structuur en een zonwering in de vorm van bladeren. De gesloten wanddelen vormen zich als twee bloembladeren om de lemniscaat en worden voorzien van natuurleien. Daar waar de bloembladeren zich openen naar het publiek domein, is de lemniscaat transparant en voorzien van glas.


Heartwood Annex (Core Green Building) 
While remaining true to Waldorf principles. Designed to be Net Zero ready, the project is currently targeting Core Green Building Certification with the International Living Future Institute. 
This addition to our campus provides an ideal environment where our older students thrive.

Steinerschool Bio-ecologisch Steinerschool Lier Belgium.

Het gebouw kenmerkt zich door de duurzame en ecologische grondslag in ontwerp en uitvoering.

Tevens integratie van water circulaire processen.